augustus 17, 2021

Wist je dat… Equine Active is aangesloten bij de NVFD?

Dit is de beroepsvereniging voor fysiotherapie bij dieren.

Dierfysiotherapie mag alleen door een dierenfysiotherapeut toegepast worden. Dit is vast gelegd in de Wet Dieren.

Dierfysiotherapie is een vervolgstudie op de studie humane fysiotherapie. Elke dierenfysiotherapeut is dus in de basis een fysiotherapeut voor mensen.

Door deze uitgebreide vooropleiding zijn dierenfysiotherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van beweging gerelateerde klachten, maar ook in het begeleiden en controleren van uw (sport)paard.

Een therapeut die is aangesloten bij de beroepsvereniging moet ieder jaar een bepaald aantal punten halen doormiddel van het volgen van nascholing. Dit is om de kwaliteit en kennis van de therapeut te waarborgen en up to date te houden. Hierdoor zijn dierenfysiotherapeuten die aangesloten zijn bij de NVFD altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van dierfysiotherapie.

Steeds meer mensen met verschillende opleidingen, vaak zonder enige medische/ veterinaire vooropleiding gaan dieren behandelen. Zij maken gebruik van niet- beschermde titels, zoals hydrotherapeut, revalidatietherapeut, massagetherapeut maar ook chiropractor en osteopaat zijn niet beschermde titels. Het opleidingsniveau is zeer verschillend. Kijk dus altijd naar de genoten vooropleiding, en of iemand is aangesloten bij een vereniging die garant staat voor een goede vooropleiding en kwaliteitseisen aan haar leden stelt.

Bron: NVFD

Deel dit bericht :