Laser Therapie

Een behandeling met de High Power Laser wordt, zo als de naam al doet vermoeden, uitgevoerd met behulp van laserlicht. De werking van het laserlicht met de juiste golflengte zorgt voor zeer goede resultaten.

Iedere golflengte heeft andere eigenschappen. Wij maken gebruik van een golflengte van 810nm. Deze golflengte is de enige die evidence- based is voor fotobiostimulatie. Dat betekent dat dit de enige is die wetenschappelijk gezien ‘de gouden standaard’ is.

In de cellen wordt doormiddel van de laser een fotochemische reactie veroorzaakt in plaats van een thermische.

De effecten bij Laser Therapie

Zoals al genoemd heeft lasertherapie effect op de fotobiostimulatie hierdoor wordt het proces dat zorgt voor celvernieuwing geoptimaliseerd, de bloedstroom neemt toe en ook de zuurstofstroom wordt positief beïnvloed. Dit allemaal samen zorgt voor een optimale omgeving voor weefsel om te herstellen.

Het licht komt de cel binnen en wordt geabsorbeerd door de chromoforen, dat vervolgens de activiteit van een cel verhoogt. Door deze verhoogde activiteit worden drie moleculen beïnvloed deze zorgen voor een sneller en effectiever herstel van pijnklachten, ontstekingen of infecties.

Wanneer High Power Lasertherapie?

  • Behandeling van wonden en littekens.
  • Behandeling van pees- en gewrichtsblessures.
  • Behandeling van spierblessures en hypertonie.
  • Pijnvermindering bij artrose (bijv. spat).
  • Verminderen van ontstekingsreacties (bijv. mok).

Wat kun je verwachten van een behandeling?

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de locatie, het soort klacht en de ernst van de klacht. Lasertherapie moet net als de meeste andere behandelingen een aantal keer worden herhaald om een goed resultaat te bereiken. Het is dan ook niet realistisch om te verwachten dat na 1 behandeling de klacht over is.

Door de aanmaak van endorfine tijdens de behandeling zal er in de meeste gevallen meteen pijnverlichting optreden na de behandeling. De behandeling voelt aangenaam warm aan, is volledig pijnloos en kent geen bijwerkingen.

Ik sta voor u klaar voor een vrijblijvend adviesgesprek om ruiter en paard optimaal te laten functioneren!

Mijn missie is om zowel ruiter als paard zo optimaal mogelijk te laten functioneren!