Samen stellen wij een behandelplan op voor
het welzijn van uw paard.

Ik zal altijd beginnen met een vraaggesprek met de eigenaar om de klacht van het paard goed in beeld te krijgen. Aan de hand van verschillende vragen probeer ik al een beeld te vormen van het paard.

Daarna zal ik het paard van alle kanten goed bekijken in stand, en alle structuren afvoelen om zo een eerste indruk te krijgen van spierspanning en eventuele zwellingen.

Een goede analyse is de basis voor een behandelplan.

Vervolgens wil ik het paard graag in beweging zien. Op de rechte lijn in stap en in draf en op de harde volte (stap en draf) en op de zachte volte (stap, draf en galop). Zo krijg ik een goed beeld van het bewegingspatroon van het paard en eventuele afwijkingen in de beweging.

Hierna zal ik het paard nog een keer helemaal afvoelen, vooral om te kijken of er verschillen zijn voor en na het bewegen.

Aan de hand van de gegevens die ik tot nu toe heb verzameld zal ik verder gaan met het onderzoeken van specifieke lichaamsdelen, denk aan voor-/ achterbenen, hals, rug en bekken.

Als ik alle gegevens heb verzameld en tot een conclusie ben gekomen zal ik samen met de eigenaar een behandelplan opstellen zodat we het paard zo goed mogelijk kunnen helpen.

Neem vrijblijvend contact op!

Ik sta voor u klaar voor een vrijblijvend adviesgesprek om ruiter en paard optimaal te laten functioneren!