september 21, 2021

Flexchair trainingen bij Equine Active!

Je kunt bij ons niet alleen terecht voor dierfysiotherapie maar ook voor flexchair trainingen!

 

Door de samenwerking met Fysio Active is het ook mogelijk om flexchair- en fysieke trainingen te volgen bij Equine Active.

We willen natuurlijk allemaal het beste uit onze paarden halen, maar dat begint bij jezelf!

Als je, misschien onbewust, niet in balans op je paard zit is het voor je paard onmogelijk om in balans te lopen. Door jouw onbalans zal je paard gaan compenseren om zoveel mogelijk de balans te bewaren. Door deze correcties, ook al zijn ze maar heel klein, gaat je paard spieren en gewrichten ongelijk belasten. Dit kan uiteindelijk blessures tot gevolg hebben. En daarvoor hoef je echt niet heel scheef op je paard te zitten, een kleine afwijking die misschien vanaf de grond niet eens zichtbaar is kan al voor een grote onbalans in het lichaam van je paard zorgen.

Een optimale training van je paard begint dus bij jezelf!

De flexchair is het ideale hulpmiddel om stabiliteits-, houdings- en bewegingsproblemen in het bekken, de onderrug, de nek en de bovenrug inzichtelijk te maken en te trainen. Naast het trainen op de flexchair maken we trainingsschema’s om aan kracht, stabiliteit en balans te werken, specifiek gericht op ruiters/ amazones in alle takken van de paardensport.

Neem gerust een kijkje onder het kopje ‘flexchair’ voor meer informatie. Heb je vragen of wil je graag nog wat meer informatie? Neem gerust contact op!

info@equine-active.nl

0623101766

Deel dit bericht :